top of page

Toimintakyky-, stressi- ja hyvinvointimittaus

Suorituskyky optimointi mittaa kehittyminen ja palautuminen treeniärsyke adaptaatio teho terveys stressi sympaattinen parasympaattinen autonominen HRV hermosto sydän sykeväli kuormitus aerobinen anaerobinen sykeväli vireystila unirytmi keskushermosto CNS
Suorituskyky optimointi mittaa kehittyminen ja palautuminen treeniärsyke adaptaatio teho terveys stressi sympaattinen parasympaattinen autonominen HRV hermosto sydän sykeväli kuormitus aerobinen anaerobinen sykeväli vireystila unirytmi keskushermosto CNS

 

MCT Groupin ammattilaisten tekemä Omegawave-mittaus tuottaa kokonaisvaltaisen analyysin sydämen (ECG, HRV), aineenvaihdunnan (MET) ja keskushermoston (CNS) tilasta.

 

Tieto on yksilöllistä, helppolukuista ja välittömästi käytettävissä.

 

 

KENELLE MITTAUS SOPII?

 

Mittauksia suositellaan kaikille terveellisistä elämäntavoista sekä oman kehon kunnosta kiinnostuneille - etenkin kaikille kenen (työ)elämään liittyy painetta ja stressiä (aikataulut, päätöksenteko, sopimusneuvottelut, tulosvastuu jne).

 

Urheilu ja suorituskyvyn optimointi

Treenaatko riittävällä teholla? Onko kehosi valmis harjoitteluun? Milloin pitää ottaa kevyempi tai palauttava treeni? Omegawave-mittauksella mittaat kehittymistä ja palautumista sekä tiedät millaista treeniärsykettä kroppasi pystyy vastaanottamaan. Saat suositukset optimaalisen harjoittelun ja levon määrästä, intensiteetistä sekä oikeat syketasot harjoitteluun.

 

Terveys, stressi ja hyvinvointi

Sykevälivaihtelu (HRV) on paras olemassa oleva lääketieteellinen testi autonomisen hermoston toiminnan mittaamiseksi. Mittaukset ovat hyödyllisiä osoittamaan kuormittumista tilanteissa, joissa henkilö ei itse havaitse asiaa. Stressillä on suuri vaikutus terveyteemme – viimeisimpien tutkimusten mukaan jopa yli 90% erilaisista oireista ja sairauksista on yhdistettävissä stressiin.

 

Omegawave-mittaus on käytössä yritysten johtoryhmillä (tuloksia hyödynnetään liiketoiminnassa, suorituskyvyn optimoinnissa ja stressinhallinnassa), Olympialiitoilla, useilla huippujalkapalloseuroilla, NFL-, ja NHL-joukkueilla sekä muilla urheilujärjestöillä ja yksittäisillä huippu-urheilijoilla.

 

Mittausta käytetään myös erikois- ja valmiusjoukkojen toimintakyvyn seurantaan (harjoituskuormittavuus, valmius ja palautuminen).

MITÄ JA MIKSI MITATAAN?

 

Sykevälivaihtelulla mitataan sydämen ja autonomisen hermoston tilaa ja tasapainoa

 —> paljastaa harjoittelun ja arkielämän kuormittavuuden (mm. palautumistaso ja fysiologisen stressi) 

 —> antaa apua harjoittelun jaksottamiseen sekä suunnitteluun (harjoittelun ja suorituskyvyn optimointi)

Autonomisen hermoston osien välinen tasapaino on ratkaisevassa asiassa. Parasympaattinen hermosto vastaa kasvusta, paranemisesta ja huoltotoimenpiteistä. Sympaattinen hermosto toimii ns. “Taistele tai pakene” -periaatteella. 

 

Aineenvaihdunnan tilaa ja tasapainoa

 —> saadaan tietoa kehon aerobisen ja anaerobisen energiantuottojärjestelmien tilasta

 —> saadaan selville anaerobisen kynnyksen sykeraja

 

Keskushermoston tilaa ja tasapainoa

 —> saadaan tietoa keskushermoston valmiudesta ja elimistön toimintakyvystä. Keskushermoston tehtävänä on koko elimistön toiminnan ohjaaminen. Keskushermosto säätelee mm. vireystilaa, unirytmiä, ajattelua, havainnointia ja motorisia toimintoja.

 

 

MITEN JA MISSÄ?

 

Mittaus suoritetaan levossa ja se kestää vain muutaman minuutin. Tulokset ja analyysi annetaan asiakkaalle välittömästi mittauksen jälkeen. 

 

Optimaalisen mittaustuloksen varmistamiseksi vältä ruokailua sekä kahvin, energiajuomien ja muiden stimulanttien käyttöä vähintään tunnin ajan ennen mittausta.

 

Mittaukset toteutetaan joko asiakkaidemme tai yhteistyökumppaniemme tiloissa erikseen sovittuina päivinä. Ilmoittautuminen ja tiedustelut suoraan yhteistyökumppanin asiakaspalveluun.

 

 

Ota yhteyttä niin kerromme miten hyödyntää sekä yksittäisiä mittaustuloksia että seurantajaksoja liiketoiminnassa, suorituskyvyn optimoinnissa ja stressinhallinnassa. 

 

OMEGAWAVE PERSONAL

 

Kotikäyttöön tarkoitetuilla Omegawave Personal -tuotteilla mittaat kehittymistä ja palautumista sekä seuraat hyvinvointiasi - aina kun haluat, missä haluat.

 

Omegawave Personal on harjoittelun, palautumisen ja suorituskyvyn optimoija, joka auttaa sinua

mittaamaan harjoitusvalmiuden, treenaamaan oikealla rasitustasolla ja maksimoimaan suorituskyvyn.  

 

Personal-sovellus toimii uusimmissa älypuhelimissa ja tableteissa

(katso tarkemmat vaatimukset Omegawave-shopista).

 

MCT Groupin asiakkaana saat Omegawave Personal -tuotteet yhteistyöhintaan

käyttämällä Omegawave-shopissa alennuskoodia “MCT”.

 

Ohjeet:

1. Mene Omegawave verkkokauppaan https://shop.omegawave.com

2. Valitse sykevyön koko sekä sopimuksen laskutusväli

3. Syötä alennuskoodi "MCT" shopping cartin kohdassa ADD PROMO CODE 

Omegawave Personal alennuskoodi tarjous alennus individual shop

KEHONKOOSTUMUSMITTAUKSET

Bioimpedanssimittaus on yleinen tapa mitata kehon koostumusta ja erityisesti kehon rasvaprosenttia sekä sisäelinrasvan määrää. 

 

Bioimpedanssimenetelmällä (BIA) tehty kehonkoostumusmittaus perustuu eri kudostyyppien erilaiseen sähkönjohtavuuteen. Kehon koostumuksen mittaamisessa arvioidaan lihasten, luuston ja rasvan massaa sekä niiden suhteellisia osuuksia.

 

Kehonkoostumusmittaus soveltuu erinomaisesti ravintotottumusten, terveysliikunnan, painonhallinnan ja muiden elämäntapamuutosten suunnitteluun, motivointiin, monitorointiin ja seurantaan.

 

Käyttämämme kehonkoostumusmittarit antavat erittäin tarkat ja luotettavat mittausarvot neljän pisteen mittaustekniikalla käsistä ja jaloista. Mittaustuloksina saadaan mm. kehon paino, painoindeksi, rasvaprosentti, sisäelinten ympärillä olevan rasvan taso ja luustolihasprosentti. 

Kehonkoostumusmittaus
bottom of page